Podľa Vetešku nikto nepožiada ĽS-HZDS o podporu vládnej koalície

26.08.2005 Prešov

Veľký Šariš 26. augusta (TASR) - O podporu vládnej koalície, oslabenej vnútorným pnutím v koaličnej strane Aliancii nového občana (ANO), opozičnú Ľudovú stra...
Veľký Šariš 26. augusta (TASR) - O podporu vládnej koalície, oslabenej vnútorným pnutím v koaličnej strane Aliancii nového občana (ANO), opozičnú Ľudovú stranu-Hnutie za demokratické Slovensko (ĽS- HZDS) podľa jej podpredsedu Viliama Vetešku nikto nepožiada.

Ďalej sa na dnešnej tlačovej konferencii v Prešove pri otváraní kampane ĽS-HZDS pre voľby do vyšších územných celkov vyjadril: \"Zakukľovanie sa politických strán a hranie sa na nenahraditeľných v politických zoskupeniach, ako nám to predvádza súčasná vláda a súčasná vládna koalícia bolo chybou\". Konštatoval, že predseda ĽS- HZDS Vladimír Mečiar navrhol aj strane ANO hľadať cesty k spolupráci. \"Ak strana ANO v tejto chvíli prechádza vážnymi politickými zmenami, budeme musieť počkať, ako to dopadne, ale cieľové riešenia HZDS zostanú pre nás prioritnými, \" dodal.
Veteška naznačil, že opozičná ĽS-HZDS bude v parlamente hlasovať za také vládne návrhy zákonov, ktoré zlepšia sociálnu situáciu občanov Slovenska.
Poslancovi Národnej rady (NR) SR Antonovi Blajskovi vyhovuje, čo sa deje v ANO, a ako dodal, nemá dôvod držať palce koaličnej strane. Predseda poslaneckého klubu ĽS-HZDS v NR SR Tibor Cabaj naznačil, že prídu asi po mesiaci s návrhom na skrátenie volebného obdobia. Parlamentné voľby v roku 2006 by mohli byť aj skôr ako v júni.
 

Vyberte región